Diş Beyazlatma ve Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş beyazlatma, zaman içerisinde beyazlığını yitirmiş olan dişlerin eski görüntüsüne kavuşması için uygulanmakta olan beyazlatma yöntemidir. Zaman içerisinde dişlerin mine tabakası daha gözenekli bir yapıya dönüşür. Yoğun olarak çay, kahve, sigara ve benzeri boyar maddenin kullanılması sonucu mine ve dentin tabakasında oluşan leke ve renkleşmelerden duyulan rahatsızlık sonucu diş beyazlatma yöntemlerine başvurulmaktadır.

Diş beyazlatma yöntemleri için çoğu kişi diş beyazlatan şeyleri ararken”diş beyazlatma jeli“, “diş boyama” işlemi “diş beyazlatma makinesi, diş beyazlatma bandı” gibi ürünleri ve makineleri araştırmaktadır. Bu yöntemler kesinlikle ve kesinlikte sağlıklı değildir. Doğal diş beyazlatma işlemi doktorlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Hiçbir şekilde doktor onayı olmadan jel, boya gibi ürünler kullanmamanızı tavsiye ederiz. Jel ile diş beyazlatma dişlerinize kalıcı hasarlar verebilir. En etkili diş beyazlatma yöntemi doktor kontrolünde gerçekleşmektedir. Diş beyazlatma evde bilinçsizce yapılmamalıdır.

Diş beyazlatma işlemi nedir buna değindik, şimdi ise “Diş nasıl beyazlatılır” “Dişlerimi nasıl beyazlatabilirim” “Diş beyazlatma ilaci var mı” “Diş beyazlatma zararlı mı” “Diş beyazlatma ne kadar” gibi sorulara cevap vereceğiz. İki tür diş beyazlatma işlemi vardır bunlar, “Ev tipi diş beyazlatma” ve “Ofis tipi diş beyazlatma” olarak geçer. Diş beyazlatma uygulaması zararlı değildir ancak bu işlem yapılmadan önce ilk olarak diş taşlarının temizlenmesi gerekir. Dış beyazlatma işleminden sonra beyazlık yaklaşık 4-5 yıl devam eder fakat çay kahve sigara kullanan kişilerde bu süre daha kısalır. Diş beyazlatma ilacı var mı sorusuna gelince, sizlere herhangi bir hekim tavsiyesi almadan ilaç kullanmamanızı tavsiye ederiz. Diş beyazlatma İstanbul‘da bulunan kliniğimizde gerçekleştirilmektedir. Sizlerde hayalinizdeki bembeyaz dişlere İstanbul diş hekimi Dr. Özlem Özcan ile ulaşabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Tedavisi

Diş beyazlatma, son yıllarda giderek popüler hale gelen ve estetik bir gelişme olarak kabul edilen bir kozmetik dental prosedürdür. Gülümsemenizi daha parlak ve çekici hale getirmenin yanı sıra diş beyazlatma işlemi, özgüveninizi artırabilir ve genel görünümünüzü iyileştirebilir. Yaş alma, sigara kullanımı, kafein ve renkli gıda tüketimi gibi alışkanlıkların etkisiyle dişlerde renklenme durumu sıklıkla ortaya çıkar. Bu nedenle diş beyazlatma, doğal diş rengini geri kazanmak veya istenmeyen lekeleri gidermek isteyen birçok kişi için popüler bir seçenek haline gelmiştir. Ancak bu prosedürün etkili ve güvenli bir şekilde uygulanması için dikkatli bir değerlendirme ve uygun tedavi planlaması gerekmektedir.

Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma işleminin ev tipi ve ofis tipi olmak üzere iki farklı uygulama şekli vardır.  Her iki beyazlatma türünde de öncelikle kişinin ağız içi muayenesi yapılır, işleme engel teşkil eden bir durum söz konusu değilse hangi çeşit beyazlatmanın yapılacağına karar verilir. Nasıl diş beyazlatılır küçük bir şekilde değindiğimize göre diş beyazlatma nasıl yapılır ve diş beyazlatma yöntemlerinden bahsedebiliriz.

Diş Beyazlatma Tıkla Whatsapp ile Bilgi Al

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş beyazlatma yöntemleri farklılıklar göstermektedir. Diş beyazlatan uygulama çeşitleri ev tipi diş beyazlatma ve ofis tipi diş beyazlatma olarak ikiye ayrılmaktadır. Gelin şimdi dişi beyazlatmak için yapılan bu işlemleri inceleyelim.

Ev Tipi Diş Beyazlatma Nedir? (Home Bleaching)

En çok tercih edilen diş beyazlatma tekniklerinden birisi ev tipi diş beyazlatmadır. Yapılan muayeneden sonra ev tipi diş beyazlatmaya karar verildiyse, dişlerin ölçüleri alınır, bu ölçülere göre laboratuvarda ince, şeffaf ve dişleri tam olarak saran plaklar hazırlanır. Hasta bu plaklara hekiminin tavsiye ettiği şekilde ve miktarda jel uygular ve plak dişlerin üzerine oturtulur. Beyazlatma jelinin dişetlerine zarar vermemesi için plaktan taşan kısmı nemli bir pamuk ile silinmelidir. Bekleme süresi yaklaşık 5-7 saattir. Uygulama sayısı hekimin tavsiyesine bağlıdır, bu süre içerisinde düzenli olarak kullanmak tedaviden maksimum sonuç alabilmek için çok önemlidir. Bu diş beyazlatma yönetimi evde diş beyazlatma değildir, klinikte yapılması gereken bir diş beyazlatma yöntemidir. Evde diş sağlığınızı korumak istiyorsanız diş bakım seti kullanmanızı tavsiye ederiz.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma Nedir ? (Office bleaching)

Hekim tarafından klinikte uygulanan beyazlatma yöntemidir. Diş beyazlatma uygulamaları arasından en çok tercih edilenlerdendir. Dişler kurutulduktan sonra beyazlatma ajanının zarar vermemesi için diş etlerine koruyucu jel sürülür ve ışık yardımı ile dondurulur. Daha sonra beyazlatma jeli dişlerin ön yüzeylerine homojen dağılacak şekilde sürülür. Farklı firmaların farklı uygulanan ürünleri bulunmaktadır. Bazı ürünlerde yaklaşık 20-40 dakika beklenir. Bunların ışıksız aktive olanları ve ışık ile aktive olan çeşitleri bulunmaktadır. Işık ile aktive olanlarda bu süre boyunca dişlere ışık tutulur. Işık kaynağı olarak lazer de kullanılabilir. Işık olmadan da aktive olan ürünlerde ise ışık kullanımı süreyi kısaltacağı için kullanım tercih edilebilir.İstenilen beyazlık durumuna göre seans birkaç defa daha tekrarlanabilir.

Ofis tipi diş beyazlatmada son yıllarda geliştirilen farklı ürünlerde en çok tercih ettiğimiz ikili jel uygulamasıdır. Bu sistemde dişi beyazlatan ve güçlendiren iki farklı jel karıştırılarak uygulama yapılmakta. Bu sistemle tek seansta ağrısız diş beyazlatma yapmak mümkün olmakta. 

Anında diş beyazlatma işleminin etkisini görebilmek için, beyazlatma işleminden sonraki 48 saat boyunca boyar madde içeren yiyecek ve içecekler tüketmemek gerekir. Bu süre zarfında beyazlama işlemi devam etmektedir, kullanılacak boyar maddeler bu süreci olumsuz etkileyebilir. Beyazlatma sonrasında dişlerde yoğun hassasiyet oluşuyor ise flor uygulaması da yapılabilir. Beyazlatma işleminden sonra estetik gülüş sahibi olma şansınız vardır. Hızlı diş beyazlatma işlemi isteyenler için ofis tipi diş beyazlatma işlemini tavsiye edebiliriz.

Diş Beyazlatma Öncesi Neler Yapılmalıdır?

Dişlerini beyazlatmak isteyen kişiler bu işlem öncesinde bir ön hazırlık süreci geçirmelidir. Elbette ki bu süreç uzman hekim tarafından belirlenecek ve yönetilecek olan bir süreç olmalıdır. Diş parlatma işlemi yapılmadan önce mevcut diş ve diş etlerindeki sağlık problemleri çözülmelidir. Örneğin diş çürüğü olan hastaların öncelikle çürükleri tedavi edilmeli, diş eti problemleri olanlara gerekli tedaviler yapılmalı, diş taşları temizlenmeli. Çürüklerin temizlenmediği bir durumda diş beyazlatmak için kullanılacak olan jel maddeler çürüğü aşarak dişin derin dokularına geçecektir, bu durumda da istenmeyen sonuçlar oluşur ve zararları son derece ağır olabilir. Beyazlatma işlemi diş minesinin bütünlüğünün bozulduğu, çatlakların olduğu bireylere uygulanmamalıdır.

Diş Beyazlatma İşlemini Kimler Yaptırabilir?

Diş beyazlatma işlemi diş gelişimini tamamlamış (18 yaş) her bireye yaptırabilir, fakat bunun için uzman hekimin önerdiği süreç takip edilmelidir. Örneğin daha önce de belirtmiş olduğumuz gibi dişinde çürük olan ya da farklı tedaviler alması gereken kişiler öncelikle bu tedavi işlemlerini halletmeli daha sonrasında diş beyazlatma işlemini gerçekleştirmelidir. Kalıcı diş beyazlatma işlemi, porselen kaplama olan dişlerde işe yaramayacaktır. Bu sebeple, yalnızca sağlam ve sağlıklı olan dişlerin beyazlaması beklenebilir. Klinikte yapılacak olan diş beyazlatma işlemi ortalama için 60 ile 90 dakika arasında bir süreye ihtiyaç vardır.

Diş Beyazlatmada Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Diş beyazlatma yöntemi uygulamadan önce ve sonra dikkat etmeniz gereken bazı önemli faktörler vardır. İlk etapta işlemden önce bir diş hekimi görüşüne başvurulmalıdır. Hekiminiz, ağız ve diş sağlığınızı değerlendirecek ve sizin için en etkili diş beyazlatma yöntemini belirleyecektir. Bu değerlendirme, varsa diş çürükleri veya diğer sorunların tedavi edilmesini gerektirebilir.

Diş beyazlatma işleminden önce diş etlerinizin sağlıklı olduğundan emin olmalısınız. Eğer diş eti rahatsızlıklarınız veya diş etlerinizde iltihaplanma varsa beyazlatma işlemi uygulanmadan önce tedavi edilmelidir. Diş beyazlatma işlemi sırasında veya sonrasında hassasiyet oluşabilir. Bu nedenle doktorun size önereceği hassasiyet azaltıcı diş macunlarını kullanmak faydalı olabilir. Ek olarak diş hekiminizin talimatlarına uygun olarak beyazlatma jeli veya diğer ürünleri kullanmalısınız.

Beyazlatma işlemi sonrasında renkli gıdalardan ve içeceklerden kaçınmak gerekir. Kahve, çay, kırmızı şarap gibi içecekler ve domates sosu, soya sosu gibi renkli gıdalar dişlerinizi lekeleyebilir. Bu tür gıdalardan ve içeceklerden kaçınarak beyazlatma işleminin etkilerini koruyabilirsiniz. Ayrıca sigara içmek dişlerinizi renklendirebilir ve beyazlatma işleminin etkilerini azaltabilir. Beyazlatma işleminden sonra sigara içmekten kaçınmak, dişlerinizin beyaz kalmasını sağlar.

Tüm bunlara ek olarak düzenli diş bakımını ihmal etmemelisiniz. Dişlerinizi günde en az iki kez fırçalamak, diş ipi kullanmak ve düzenli diş hekimi kontrollerine gitmek diş sağlığınızı korumak ve beyazlatma işleminin etkilerini uzun süre muhafaza etmek için önemlidir.

Neden Diş Beyazlatmaya İhtiyaç Duyulur?

Dişleri beyazlatma işlemlerine pek çok kişi ihtiyaç duyar. Genel olarak estetik kaygılar ve rahat gülümseyememe durumlarında bu uygulamalara başvurulur. Dişi beyazlatma için kullanılan yöntemler sayesinde hastaların kaygıları kolaylıkla giderilir. Son derece gelişmiş bir seviyede bulunan restoratif ve estetik diş parlatma işlemi ile birlikte istediğiniz gülümsemeye kısa sürede kavuşabilirsiniz.

Kullanılan yöntemlerin hem zahmetsiz hem de ekonomik olması, “Dişler nasıl beyazlatılır?” tarzında oluşan merakı da ortadan kaldırır. Profesyonel işlemler, beklentilerin çok üzerinde başarılı sonuç alınmasını sağlar. Bununla birlikte “Diş beyazlatma nasıl olur?” sorusu için açıklanması gerekenlerin başında hastaların diş ve ağız yapısı gelir. Uzman diş hekimlerinin yaptığı muayenelere göre işlem detayları belirlenir ve uygulamaya geçilir.

Dişler Beyazlığını Neden Kaybeder?

Diş rengi, zaman içerisinde değişerek beyazlığını kaybedebilir. Bu beyazlığın kaybında farklı etkenler rol oynar. Dişlerin beyazlığını kaybetmesine neden olan durumlar şunlardır:

  • Kola, kahve ve çay gibi içecek tüketimi
  • Sigara kullanımı
  • Aşırı şekilde diş fırçalama
  • Diş etinde bulunan hastalıklar
  • Diş yapısı
  • Ağız bakımının ihmal edilmesi

Dişlere tekrar beyaz bir görünüm kazandırmak için en sağlıklı diş beyazlatma yöntemleri kliniğimizde kullanılmaktadır.

Diş beyazlığının istenen düzeye getirilmesi için hastanede diş beyazlatma uygulamalarından faydalanmanız yararınıza olur. Uzman hekimlerin müdahalesi sayesinde sorunlarınızdan kurtulmanız kolaylaşır. “Diş beyazlatmak için ne yapılır?” diyorsanız, ilk bilmeniz gereken profesyonel destek almanız gerektiğidir.

“Dişleri ne beyazlatır?” sorusu için verilebilecek en iyi cevap ise içerisinde peroksit olan maddelerin uzman hekimler tarafından uygulanmasıdır. Aksi durumlarda ve yanlış yapılacak işlemler nedeniyle sağlığınızı riske atabilirsiniz. Bu yüzden “Diş beyazlatmak için ne yapılmalı?” şeklindeki düşüncenizi drozlemozcan.com sitemiz üzerinden iletişime geçerek net olarak öğrenebilirsiniz.

Herkes Diş Beyazlatma İşlemi Yaptırabilir mi?

Herhangi bir sağlık sorunu yaşamayanlar için diş beyazlatma operasyonu yapılmasında sakınca yoktur. Bununla birlikte hastaların 18 yaşından büyük olması, tedavi yöntemlerinin kullanılmasına engel teşkil etmez. Çünkü dişçide diş beyazlatma uygulamaları hem etkili hem de çok güvenlidir.

Dişleri beyazlatma yöntemi için uygun şartları taşımayan hastalar, işlemlerden yararlanamamaktadır. Bu kategoriye dahil olan hastalar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Doğuştan dişleri açık renkli olanlar
  • Dişleri zayıf olan hastalar
  • Emziren veya gebe olan anneler
  • Diş eti hastalığı bulunanlar

Diş temizleme ve beyazlatma uygulamalarına karar verilmesi için diş hekimlerinin kararı çok önemlidir. Hastaların hiçbir aşamada zarar görmemesi için en doğru yöntemlere karar verilir. Özellikle diş eti hastalıkları veya çürüklere sahip olan kişilere, beyazlatma hizmetlerinden önce farklı tedaviler önerilir. Ayrıca diş beyazlatma sonrası ise mutlaka diş hekimlerinin yönlendirmelerine kulak verilmelidir.

Diş Beyazlatmak Sağlıklı Mıdır? 

Anında diş beyazlatma işleminin sağlık açısından etkileri ve güvenliği konusunda bazı hususlar göz önünde bulundurulmalıdır. Öncelikle diş beyazlatma işlemi dişlerinize herhangi bir fiziksel zarar vermez. Profesyonel olarak yapıldığında diş beyazlatma güvenli bir işlemdir. Ancak bazı kişilerde hassasiyet veya geçici diş eti tahrişi gibi yan etkiler görülebilir. Genellikle sıcak veya soğuk yiyecek ve içeceklerle temas ettiğinde ortaya çıkar. Bu yan etkiler hafif ve geçicidir, işlemin ardından kendiliğinden düzelir. Hassasiyet yaşamamak için hekiminizin önereceği hassasiyet azaltıcı diş macunlarını kullanabilirsiniz.

Diş beyazlatma uygulaması, acemi ellere emanet edildiğinde içeriğinde bulunan güçlü maddelerin diş minesine zarar vermesine sebep olabilir. Bu nedenle, işlemi profesyonel bir diş hekimi tarafından yaptırmak gerekir. Diş hekiminiz, dişlerinizin sağlığına ve durumuna en uygun beyazlatma yöntemini belirleyerek operasyonu güvenli bir şekilde gerçekleştirecektir. 

Diş beyazlatma işlemi sonrasında dişlerinizi beyaz ve parlak tutmak için düzenli diş bakımı önemlidir. Dişlerinizi günde en az iki kez fırçalamak, diş ipi kullanmak ve düzenli diş hekimi kontrollerine gitmek diş sağlığınızı korumanıza ve beyazlatma işleminin etkilerini uzun süre muhafaza etmenize yardımcı olacaktır.

Diş Beyazlatma İşlemi Ağrılı Mıdır?

Lazerli diş beyazlatma işlemi hekim muayenesi sonucu ve kontrollü olarak yapılırsa ufak tefek sızlamalar haricinde bir ağrı olmaz. Diş kliniğimizde biyolojik diş beyazlatma işlemi uygulanmaktadır. Biyolojik diş beyazlatma hem dişi güçlendiren hem de beyazlatan bir işlemdir ve iki madde karıştırılarak kullanılır. Biyolojik diş beyazlatma işlemi sırasında ve sonrasında genelde ağrı olmaz veya nadiren hafif hassasiyetler hissedilebilir. Eğer kontrolsüz ve özellikle aşınmış hasarla mine dokusu üzerine uygulanırsa ağrılı bir işlem haline dönüşür ve dişlere zarar verebilir. Mine tabakası dişin en dış ve koruyucu tabakasıdır. Bu tabakanın bütünlüğü bozulmuş dişlere beyazlatma uygulamak doğru değildir. 

Diş Beyazlatma Sonrası Nelere Dikkat Etmek Gerekir ?

Beyazlatma işleminden sonraki 2-3 gün boyunca boyar madde içeren besinler tüketilmemeli.

İşlem sonrası birkaç gün asitli yiyecek ve içeceklerden kaçınılmalı, asitli besinler bu süreçte dişlerde hasarlara sebebiyet verebilir.

Yine diş beyazlatma işlemi sonrasındaki birkaç gün dişler sert fırçalanmamalı, mümkünse ekstra yumuşak bir diş fırçası ile nazikçe temizleme işlemi yapılmalı.

Yardımcı ürün olarak beyazlatıcı diş macunu kullanılacak ise işlemden bir hafta sonra ve günde bir defa kullanılmalı, günün diğer öğünlerinde fırçalama işlemlerine normal bir diş macunu ile devam edilmeli.

Dişlerde hassasiyet oluştuysa hassasiyet giderici macunlar kullanmak faydalı olacaktır.

Beyazlatma işlemini sonrası dişlerin durumuna göre flor uygulaması da yapılabilir.

Diş Beyazlatma Sonrası Nasıl Beslenilmeli?

Diş beyazlatma sonrası dişlerinizi sağlıklı ve beyaz tutmak için dikkatli bir beslenme alışkanlığı benimsemek gerekir. İlk etapta asitli ve aşındırıcı yiyeceklerden kaçınmak gerekmektedir. Limon, portakal ve domates gibi asitli meyveler ve sebzeler diş minesini zayıflatabilir ve diş lekelerinin oluşmasına neden olabilir. Bu tür yiyecekleri tüketirken özen göstermeli veya mümkünse tüketimini azaltmalısınız.

Ayrıca şekerli ve yapışkan yiyeceklerden uzak durmak da önemlidir. Şeker, bakterilerin diş yüzeyinde plak oluşturmasına neden olabilir ve bu da diş çürüklerine yol açabilir. Yapışkan yiyecekler ise diş yüzeyinde daha uzun süre kalır ve lekelenmeye yol açabilir. Bu bağlamda şekerli ve yapışkan yiyecekleri sınırlamak veya beslenme düzeninden çıkarmak diş sağlığınızı korumak için oldukça kritiktir. Dişleri güçlendiren ve beyazlatmayı destekleyen besinlere odaklanmak da faydalı olabilir. 

Ek olarak bol su içmek diş sağlığınızı destekleyebilir. Su, ağızda kalan asitleri ve artıkları temizlerken tükürük üretimini artırarak diş minesini korur. Düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanımı da diş beyazlatma işleminin etkilerini uzun süre korumak için önemlidir. Beslenme alışkanlıklarınızı bu şekilde düzenleyerek dişlerinizin beyaz ve sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz.

Diş Beyazlatma İşlemi Dişlere Zarar Verir Mi?

Diş beyazlatma işlemi yaptırmak isteyen bireylerin aklındaki en önemli sorulardan biride budur. Bu sorunun en net cevabı; eğer diş beyazlatma işlemi hekim tarafından yukarıda bahsettiğimiz aşamalar yerine getirilerek ve kontrollü bir şekilde yapılırsa dişlere zarar vermez. Fakat bu uygulama dişlerin yapısı gözetilmeden, çürük ve mine dokusu zayıf dişlere kontrolsüzce yapılırsa evet dişlere zarar verir.

Diş Beyazlatma İşlemleri Kimlere Uygulanmaz?

Diş beyazlatma tedavisinin 18 yaşından daha küçük yaştaki hastalara uygulanması yanlıştır. Bu yaşlarda olan hastalarda pulpa odası ve diş sinirlerinin olduğu bölge en geniş boyutlardadır. Diş beyazlatma tedavisi uygulanması sonrasında pulpa irrite olur ve yüksek hassasiyet meydana gelir. Sonucunda ise kanal tedavisi gereken bir duruma gelir.

Diş Beyazlatmanın Yan Etkileri Nelerdir?

Tüm beyazlatma jelleri dişlerde az ya da fazla hassasiyete neden olur. Soğuk-sıcak sıvılara ve havaya karşı dişlerde oluşan hassasiyet bireylere rahatsızlık verebilir. Bu uygulamanın olağan olan ve normal bir yan etkisidir. Hassasiyet 24-48 saatlik zaman zarfı içinde geçmezse beyazlatıcı kullanma işlemine son verilmesi gerekir. Bu tarz hassasiyet durumu olduğunda , diş doktorunuzun uygulayacağı florür ve size önermekte olacağı tedavi kremleri bu diş hassasiyetini olabildiğince azaltacaktır. Hassasiyet durumunu daha aza indirmek için bir diğer alternatif olarak içinde potasyum nitrat mevcut olan diş macunları da kullanılabilir. Diş beyazlatmanın zararları var mı diye soracak olursanızda , herhangi bir zararı olmadığını söyleyebiliriz. Diş beyazlatma işlemi dişlerinizde kalıcı bir zarar veya yapısal değişikliği yol açmaz.

Diş Beyazlatmanın Etkisi Ne Kadar Sürer?

Dişleri beyazlatmanın etkisi kişiden kişiye değişir. Beyaz dişler için yapılan operasyonlardan sonra diş yapıları doğrultusunda 3 aydan 3-4 yıla kadar etki görülür. Etkinlik süresinin uzaması, yapılacak ağız bakım işlemlerine de bağlıdır. Uzman diş hekimleri tarafından iletilen diş beyazlığı için yapılması gerekenler yol gösterici olur.

Hastaların diş durumu kadar önemli olan diğer bir nokta hekimlerin tecrübeleridir. Profesyonel ve deneyimli biçimde yapılan tedavilerle birlikte beyazlığın sürme aşamaları da oldukça kıymetlidir. Kliniğimizde yapılan tüm uygulamalar, memnuniyetinizi arttırmak ve sağlıklı gülüşlere sahip olmanız için devam ettirilir. “Dişleri beyazlatmak için ne yapmalı?” sorusunun cevabı ve diğer cevaplar için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Diş Beyazlatma İşleminde Başarı Oranı Nedir?

Dişleri beyazlatmak için ne yapılır?” sorusunun cevabıyla birlikte birçok diş sorunu için üretilen çözüm yollarıyla son derece başarılı sonuçlara imza atılır. Ağız ve diş sağlığına göre uygulanması gereken beyazlatma işlemleri, yüzde 100’e çok yakın bir oranda olumlu netice alınmasını sağlar. Aynı zamanda kişilerin yeme-içme alışkanlıklarının bu orana ulaşılması için önemi büyüktür.

Kliniğimizin diş beyazlatma teknikleri sayesinde yakalanan başarı oranıyla beraber elde edilen verimlilik memnuniyet sebebidir. Hastalarımızın konforlu bir şekilde tedavi olması bizim için çok önemlidir. Dişleri beyazlatma yöntemleri aracılığıyla beklediğiniz etkiyi hızlıca görebilirsiniz. Bu sayede dilediğiniz gibi gülümseyebilirsiniz. Bununla birlikte diş beyazlatma öncesi sonrası yapılması gerekenleri inceleyerek başarı oranına katkıda bulunabilirsiniz.

Diş Beyazlatma Kaç Seans Sürer?

Diş beyazlatma işleminin kaç seans süreceği; kullanılan beyazlatma yöntemine, dişlerinizin mevcut rengine ve istediğiniz sonuca bağlı olarak değişebilir. Bu süre, birkaç saatlik ofis ziyaretlerinden evde kullanılan beyazlatma kitlerine kadar farklı seçeneklere göre belirlenir. Ofis tipi beyazlatma işlemi genellikle 30-60 dakika arasında bir seansta tamamlanabilir. Bu prosedürde diş hekimi güçlü bir beyazlatma jeli veya ajanı uygular. Üstelik bu ajanın etkisini artırmak için özel bir ışık veya lazer kullanır. Ofis beyazlatması işlemi yaklaşık bir saat sürerek hemen belirgin sonuçlar sağlar.

Ev tipi diş beyazlatma kitleri birkaç seans gerektirir. Diş hekiminiz size özel olarak hazırlanan beyazlatma plakası veya diş tepsisi ile birlikte beyazlatma jeli sağlayacaktır. Bu kitleri birkaç saat veya geceleri kullanarak düzenli olarak kullanmanız gerekebilir. Evde kullanılan beyazlatma işlemi birkaç hafta veya ay sürebilir ve sonuçlar kademeli olarak görülür. Dişlerinizin mevcut rengi ve istediğiniz sonuçlar da diş beyazlatma süresini etkileyebilir. Örneğin, dişlerinizin doğal rengi daha koyu ise veya daha belirgin bir beyazlık elde etmek istiyorsanız daha fazla seans veya uzun süreli bir tedavi gerekebilir.

Diş beyazlatma işleminden önce diş hekiminizle isteklerinizi ve beklentilerinizi paylaşmalısınız. Diş hekiminiz, dişlerinizin mevcut durumunu değerlendirerek size en uygun tedavi planını önerir. İhtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre bir veya birkaç seans gerekebileceğini belirleyecektir. Bu anlamda hekiminizle uygulama öncesinde detaylı bir görüşme yaparak sizin için en makul tedavi planını belirlemeniz önem arz eder.

Diş Beyazlatma İşlemi Ne Kadar Kalıcıdır? 

Diş beyazlatma işleminin kalıcılığı; kullanılan beyazlatma yöntemi, dişlerin doğal rengi, diş bakım alışkanlıkları ve yaşam tarzı alışkanlıkları gibi unsurlara bağlıdır. Profesyonel ofis tipi beyazlatma işlemi daha kalıcı sonuçlar sağlar. Sonrasında elde edilen diş beyazlaştırıcı etki, dişlerin daha uzun süre beyaz kalmasını sağlar. Ancak bu süreç diş bakım alışkanlıklarınıza ve yaşam tarzınıza bağlı olarak değişebilir.

Evde kullanılan beyazlatma kitleri daha az kalıcı sonuçlar sağlar. Ortaya çıkan beyazlık, ofis beyazlatmasına kıyasla daha kademeli olabilir ve zamanla azalabilir. Diş beyazlatma işleminden sonra dişlerinizin rengini korumak için düzenli diş bakım alışkanlıklarını sürdürmek önemlidir. Bu; günde en az iki kez diş fırçalamak, diş ipi kullanmak, düzenli diş hekimi kontrollerine gitmek ve renkli gıdalardan ve içeceklerden kaçınmak anlamına gelir. Özellikle sigara içmek gibi kötü alışkanlıklardan kaçınmak, dişlerinizin beyazlığını uzun süre korumanıza yardımcı olabilir.

Diş beyazlatmanın kalıcılığını artırmak için bazen işlemin tekrarlanması gerekebilir. Dişler zamanla doğal olarak renk değiştirebilir ve beyazlatma sonrasında da tekrar renklenme olabilir. Bu durumda diş hekiminizle işlemi tekrarlamanın veya diğer bakım yöntemlerini denemenin uygun olup olmadığını değerlendirebilirsiniz. Sonuç olarak diş beyazlatma işleminin kalıcılığı pek çok etkene göre değişebilir. Fakat düzenli diş bakım alışkanlıklarını sürdürmek ve diş hekiminizin önerilerine uymak, elde edilen beyazlığın daha uzun süre korunmasına destek olacaktır.

Diş Beyazlatma Fiyatları

Diş beyazlatma ücreti oldukça sık sorulan bir sorudur. İstanbul diş beyazlatma fiyatları dişin durumuna ve diş yapısının pürüzsüzlüğüne göre diş beyazlatma işlemi fiyat değişikliği göstermektedir. Diş beyazlatma fiyatları ve diş temizleme fiyatı hakkında sağlıklı bir bilgiye sahip olmanız için Gayrettepe deki kliniğimizden randevu alabilir ve diş beyazlatma işlemimiz hakkında bilgilendirme ve fiyat bilgisini öğrenebilirsiniz. 

Diş Hekimi Özlem Özcan güvencesi ile bonding uygulaması yaptırabilir ve gülüşlerinizi kusursuz hale getirebilirsiniz.

Diş Beyazlatma Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1Diş Beyazlatma Nedir?

Diş beyazlatma, estetiğini ve parlaklığını kaybetmiş olan dişlerde uygulanan bir beyazlatma tedavi yöntemidir.

2Diş Beyazlatıcı Kullanmak Zararlı mı?

Diş beyazlatıcı kullanmak uzmanlar tarafından önerilmez. Uzman kontrolü olmadan diş yapısında kullanılan her türlü ürün zarar verebilir.

3Diş Beyazlatma Lazer İle Yapılabilir mi?

Lazerle diş beyazlatma yöntemi sık sık tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Beyazlatma tedavilerinde kullanılması mümkündür. Ancak uzman kontrolünde ve tıbbi cihazlar ile yapılmalıdır.

4Diş Beyazlatma Fiyatları Ne Kadardır?

Diş beyazlatma ücretleri uzmana ve yönteme göre değişiklik gösterebilir. Tam bir bilgi almak için uzmanımız ile iletişime geçebilirsiniz.

5Diş Beyazlığı Ne Kadar Süre Devam Eder?

İnsandan insana değişen kriterlere bağlı olmak suretinde , dişlerdeki beyazlık 3 ay ile 3-4 yıl arasında devam ediyor.

6Sararan Dişleri Beyazlatmak İçin Ne Yapılmalı?

Sararan dişleri, biyolojik diş beyazlatma ve ofis tipi diş beyazlatma yöntemleri ile beyazlatabilirsiniz.

7Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri İşe Yarıyor mu?

Evde diş beyazlatma yöntemleri istikrarlı bir şekilde uygulandığı takdirde işe yarayabilir. Ancak bu yöntemleri uygulamadan önce diş hekiminden tavsiye almak ve diş incelemesi yaptırmak önemlidir.

8Hindistan Cevizi Yağı İle Diş Beyazlatma Mümkün mü?

Bir hekim olarak tavsiyemiz bu tarz yöntemlere kesinlikle itibar etmemenizdir. Hindistan cevizi yağı ile diş beyazlatmak mümkün değildir, sağlığınız için risk oluşturabilir.

9Dişler Nasıl Beyazlar?

Diş beyazlatma işlemi, dişlerin üzerindeki gözenekli yapıda mine ve dentin yapısında bulunan renkli organik ve inorganik maddelerin çeşitli diş beyazlatma ürünleri ile giderilmesidir.

10Diş Beyazlatma İşleminden Sonra Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Diş beyazlatma işlemlerinin benzeri olarak biyolojik türde beyazlatmada da özellikle ilk 2 hafta , dişlerinizin sararmasına neden olacak çay, kahve , kola ve bunun gibi sıvılardan uzak durmalısınız. Ayrıca tütün ürünlerinden de kesinlikle uzak durmalısınız. Bu sebeple özellikle ilk 2 hafta bahsini ettiğimiz kriterlere dikkat etmeniz sağlığınız ve gülüşünüz için çok önemlidir.

11Diş Beyazlatmanın Etkisi Kalıcı mıdır?

Diş beyazlatma kalıcı mı sorusu kişiden kişiye farklılık gösterir. Beyazlatma tedavisi sonrasında renk zaman içerisinde kaybolmaya başlar. Bu süreç hastanın dişleri olumsuz etkileyecek sıvıları (çay, kahve, kola) kullanması ve tütün ürünleri kullanımına bağlı olarak 6 ay ila 1 sene arasında bir zaman dilimindedir. Dişleri olumsuz etkileyecek bu ürünlerin kullanılması durumunda ters tepki gösterir ve dişler sararır.

12Bleaching Nedir?

Bleaching diş mineleri üstündeki birçok farklı nedenden dolayı beliren renklenme durumlarını bir kaç ton açmayı sağlayan bir beyazlatma uygulamasıdır.

13En İyi Diş Beyazlatma Tedavisi Nedir?

En iyi diş beyazlatma tedavisi, içerisinde peroksit olan maddelerin uygulanmasıyla yapılmaktadır. Muhakkak bir Diş Hekimi ile ve onun gözetiminde yapılmalıdır.

14Diş Beyazlatmak Zararlı mıdır?

Profesyonel diş hekimi aracılığıyla yapılan beyazlatma işlemlerinin herhangi bir zararı yoktur. Uygulama sonrasında yapılması gerekenlere özen gösterilmelidir.

15Dişlerin Beyazlaması Ne Kadar Sürer?

Diş beyazlama süresi, kişilerin diş yapısına göre değişir. Genel olarak 2-3 haftalık bir zaman içerisinde tam olarak beyazlama görülebilir.

16Diş Beyazlatma İşleminin Yapılmaması Gereken Durumlar Nelerdir?

Dişlerin zayıf olması ve diş eti hastalıkların olması durumunda tedavi yapılmamalıdır. Diş eti ve çürük gibi sorunların öncelikli olarak giderilmesi gerekir. Ayrıca gebe veya emziren annelerle birlikte doğuştan açık renkli dişlere sahip olanlara beyazlatma uygulamaları tavsiye edilmez.

17Doğal Yollarla Diş Beyazlatma İşlemlerinin Zararları Nelerdir?

Diş hekimleri tarafından önerilmeyen yöntemlerin kullanılması sonucu diş renkleri daha kötü bir duruma gelebilir. Ayrıca diş rengiyle birlikte ağız içerisinde farklı sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Dişlerinizin en doğru şekilde beyazlatılması için drozlemozcan.com sitemizden bize ulaşabilirsiniz.

18Diş Beyazlatma İşlemini Yaptırmak için Yaş Sınırı Var Mıdır?

Diş beyazlatma işlemi genellikle 18 yaşından büyük bireylere yapılır, ancak herhangi bir kesin yaş sınırı yoktur ve diş hekiminin değerlendirmesi gereklidir.

19Dişi En Çabuk Ne Beyazlatır?

Diş beyazlatmada en hızlı sonuçlar, profesyonel diş hekimliği uygulamalarıyla elde edilir. Özellikle ofis tipi beyazlatma işlemleri etkili olabilir.

20Diş Beyazlatmak Acı Verir Mi?

Diş beyazlatma işlemi acısızdır. Fakat bazı kişilerde hassasiyet veya geçici rahatsızlık olabilir. Bu nedenle hassas dişlere sahip kişilerin dikkatli olmaları önemlidir.

21Diş Beyazlatma İşleminde Başarı Oranı Nedir?

Diş beyazlatma işleminde başarı oranı yüksektir ve kişinin diş yapısına, kullanılan yönteme ve diş hekiminin deneyimine bağlı olarak değişir. Genel olarak memnuniyetle sonuçlanır.

Sizleri Ne Bekliyor?

Gayrettepe diş kliniğinde 14 yıl, alanında ise 16 yıllık tecrübeye sahip Diş Hekimimiz, binlerce hasta tedavisi, eğitimler, seminerler ve sunumlara katılmıştır.

Dt. Özlem Özcan Diş Kliniği tamamen etik çalışan %100 hasta memnuniyeti odaklı bir sağlık kuruluşudur. Hastalarımız en büyük referansımızdır.

Kliniğimiz Metrobüse 5 dk uzaklıkta olan Kliniğimiz Gayrettepe ve Esentepe mahallelerinin sınırı olan Yıldızposta caddesi üzerinde bulunmaktadır.

Ağız sağlığı beklemez.
Hemen randevu alın, gülüşlerinize sağlık katın!

4.9/5 - (78 votes)