Güzel bir gülümseme ve sağlıklı bembeyaz dişler herkesin hayalidir. Bu nedenle diş beyazlatma yöntemleri son zamanlarda tercih edilen işlemlerden biri olmaya başlamıştır. Dişlerde lekeler ve sararmalar sık sık görülen sorunlardandır. Ancak dişlerdeki lekeler, doğru temizlenmeyip bakımı yapılmadığında kalıcı hale gelebilir. Hem kötü bir görüntüye hem de sağlıksız dişlere sahip olmak istemeyenler ise diş hekimlerine giderek problemlerini belirtirler. “Dişler nasıl beyazlar?” gibi sorular ile hekimlere başvuranlara lazerle diş beyazlatma önerilen yöntemler arasındadır. Muayenenin ardından diş hekimleri tarafından uygun görüldüğü takdirde diş beyazlatma işlemi uygulanabilmektedir.
Lazer ile diş beyazlatma, parlak ve bembeyaz dişlere ulaşabilmek için tercih edilen yöntemlerdendir. Fakat herkese uygulanabilir bir tedavi olmaması nedeniyle hakkındaki bilgiler yeterli değildir ve uygulamaya dair ayrıntılar merak konusu olmaktadır. Bu yazımızda lazerle diş beyazlatma ile ilgili bilmeniz gerekenlere yer vererek işlem hakkında bilgi sahibi olmanıza yardımcı olacağız. Bakımlı ve sağlıklı görünen dişlere sahip olabilmek için diş beyazlatma lazer tedavisine dair ayrıntıları yazımız içerisinde bulabilirsiniz.
Diş beyazlatma hizmetimiz hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz Diş Beyazlatma sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Dişlerin renginin değişmesine neden olan birçok etken vardır. Bunlar; sigara kullanımı, yiyecek ve içecekler, yetersiz bakım veya genetik faktörler olabilir. Peki, diş nasıl beyazlar? Günümüzde diş beyazlatma tedavileri yaygınlaşmakta ve dişlerin bembeyaz görünmesini sağlayabilen sonuçlar elde edilebilmektedir. Lazerle diş beyazlatma da bunlardan biridir. Lazerle diş beyazlatmak için öncelikle bir hekimin onayının alınması gerekmektedir. Çünkü bu işlem yalnızca diş kliniklerinde uygulanmaktadır.
Tedaviye uygun görülen kişilerin ilk olarak dişlerinin bir resmi alınır ve işlem sonrası etkilerin görülebilmesi için saklanır. Sonrasında dişlere diş beyazlatıcı jel uygulanarak lazer tedavisine başlanır. Lazer uygulaması ise kişiden kişiye değişen aralıkla ortalama 30 saniyelik periyotlarda uygulanır. Bu aşamada hekimin diş eti ve dudakların zarar görmesini engellemek için gereken tüm önlemleri alması gerekmektedir. Aksi takdirde diş hassasiyeti, dudakların ve dişlerin dokularının zarar görmesi gibi problemler ortaya çıkabilmektedir.
Diş beyazlatma tedavisi için uzman bir hekime danışmak bu gibi problemleri yaşamamak açısından oldukça önemlidir. Fakat hastanın da bir o kadar tedavi sürecinde dikkatli davranması gerekir. İşlem öncesi ve sonrası için hekimin önerilerini yerine getirmeli ve böylece olası komplikasyonların önüne geçmelidir. Çünkü istenilen sonucu elde etmek kadar beyazlık etkisinin süresini uzatmak da başarılı bir diş beyazlatma lazer tedavisi için gereklidir.
Lazerle diş beyazlatma işlemi için hekimler belirli muayeneler yapmaktadır. Bu muayeneler sonucunda gereken şartları sağlayan hastalara işlemin uygulanması için onay verilmektedir. Peki, lazerle diş beyazlatma kimlere uygulanabilir?
Fakat hekimler bazı durumlarda bu işleme onay vermemekte ve yapılmasını uygun görmemektedir. Böyle durumlarda kesinlikle hekimlerin önerilerini dinlemek ve uygulanmasının riskli olduğu denemelerden kaçınmak gerekmektedir. Lazerle diş beyazlatma işleminin yapılamayacağı kişiler ise şu şekildedir:
Lazerle diş beyazlatma işleminin uygulanabilmesi ve başarılı olması için hekimlerin ve hastaların dikkatli olması gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Lazerle diş beyazlatma yöntemi için öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler ise şunlardır;
Diş hekimine başvurarak diş beyazlatma tedavisi almak isteyip lazerle diş beyazlatma işlemine uygun görülen hastaların gerekli tüm bilgilendirmeleri hekiminden alması oldukça önemlidir. Fakat bazı durumlarda hekime danışılmadan doğal diş beyazlatma yöntemleri uygulayanlar da olabilmektedir. Örneğin karbonat, diş beyazlatma işlemi için en fazla tercih edilen ürünlerdendir. Oysa ki, bunun gibi işlemler probleminize çözüm olamayacak ve en fazla anlık bir etki oluşturabilecektir. Bu noktada bir uzmandan yardım almak, uzun süreli bir beyazlık etkisi yaratabilmek için yapılması gereken en öncelikli işlemdir. Aksi takdirde dişlerinizde beklemediğiniz sorunlarla karşıya karşıya kalabilmeniz de, olasıdır.
Hastaya uygun olarak sürdürülen tedavi süreçlerinde dişler zarar görmeyecektir
Bu etki kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. İşlem sonrası sigara, çay ve kahve kullanımı gibi etkenler kullanım ömrünün süresini değiştirebilmektedir. Fakat ortalama olarak 3 yıl kadar sürdüğü söylenebilir. Dişlerin bakımına dikkat edildiği takdirde bu süre uzayacaktır.
İşlem ortalama 1 saat sürmekte ve bazı durumlarda uzayabilmektedir.